KYLPRODUKTER FRÅN StayFocus™

Större delen av vår forskning handlar om patienter som behöver extra kylning eller värme utifrån. StayFocus™ är av pionjärerna och ledande inom kylprodukter.

De nya produkterna gör livet så mycket enklare, där man slipper förvaring i frysen. I många fall finns det ingen tillgång
till frys. Med StayFocus™ produkter räcker det med tillgång till kallt vatten, för att aktivera produkter som håller kroppen behagligt sval under lång tid.

Vad händer med kroppen?

Studier gjorda med professionella idrottsmän har visat att StayFocus™ systemet är lämplig för ett brett spektrum av användningsområden.
 
Det är bevisat att under ansträngande aktiviteter, använder vår kropp ca 75% av sin egen energi bara för att upprätthålla normal kroppstemperatur. Endast 25% av kroppens energi är kvar för muskulära aktiviteter. 

Under ansträngande aktiviteter och höga temperaturer, då mänskliga kroppen pumpar mycket av vårt blodet upp till ytan för att  låta det svalna. Detta innebär att det finns mindre blod tillgänglig för arbete med musklerna och risken för skador ökar. 
Samtidigt slår vårt hjärta snabbare för att hålla upp vår nuvarande nivå av prestanda. Kroppen måste förbruka en enorm mängd energi bara för att hålla ett "normalt tillstånd." 

Det är där StayFocus™funktionstyg utför sin magi. Kylsystemet hjälper till att lindra den mänskliga kroppen under ansträngande aktiviteter. Det kan öka vår nivå av prestanda och uthållighet med upp till 20%.

Rekommenderas av neurologer för lindrande av MS symptom.

Hur fungerar StayFocus™?

Det unika StayFocus tyget absorberar, lagrar och släpper ut vatten genom flera olika lager i materialet. Vattnet dunstar, energi förbrukas, och en kyl effekt skapas. StayFocus tyget kyler faktiskt kroppen på exakt samma sätt som kroppen kyler sig själv, genom avdunstning.

När västen bärs över en skjorta eller uniform - förblir kläderna torra på grund av det vattentäta fodret. Västen startar kylningen omedelbart och håller en jämn kyla mellan 5-8 timmar beroende på luftflödet och luftfuktighet.

Steg 1. Blötlägg västen 2-3 min i kallt vatten.
Steg 2. Vrid ur överskottes vattnet försiktigt.
Steg 3. Dags att använda.

Tekniken Bakom

StayFocus™ produkter använder en unik polymerkemi för att uppnå snabb absorption och stabil vatten lagring. Den kemiska sammansättningen i tyget skapar också ökad avdunstning, vilket i sin tur skapar kyla med temperaturer på ca 12 grader kallare än omgivande temperatur.

Produktfördelar

  •  Kostnadseffektiv personliga kyllösning
  •  Ger förlängt skydd mot värme trötthet och värmestress                                            
  •  Lätt, slitstarkt och icke-toxiska
  •  Lätt att aktivera och återanvändbar
  •  Erbjuder många timmars kylning, lättnad och skydd
  •  Effektiv för ett brett användningsområde
  •  Många olika stilar, färger och storlekar tillgängliga